Verksamheten mera leva är baserad på hållbarhet i vardagen genom återvinning av stearin och paraffin för att spara jordens resurser. Nya, vackra ljus skapas av dina gamla ljusstumpar men också av rester från blockljus och värmeljus. 10% av intäkterna går till Barncancerfonden. Själva tillverkningsprocessen är ett hantverk från början till slut. Det gör att varje ljus blir helt unikt.

Ordet mera leva kommer från Susannas första barn Carl-Johan som gick bort i cancer tre år gammal. Det var Carl-Johan som myntade uttrycket “mera leva” två månader innan han dog. Familjen firade hans födelsedag i mitten av februari, en månad för tidigt, eftersom man inte trodde att han skulle leva till sin födelsedag. Ja, ni kan ju själv tänka er hur familjen kände sig, när dom med något stela leenden och tårade ögon sjöng “Ja, må du leva uti hundrade år…” för den lille pojken som snart skulle dö. Han hade ont, men åh, så roligt han tyckte att det var när dom sjöng för honom! Gång på gång uppmanade han dem att “sjunga mera leva”! Om och om igen sjöng dom. “Mera leva” fick en ny innebörd.

Därför är det en speciell känsla att tända ett Meraleva-ljus. Dessutom bra energi som kommer från den långa länk av människors goda vilja som varit med och skänkt ljusstumpar.

Visar alla 4 resultat